Er gelden een aantal voorwaarden voor een mantelzorgwoning. U mag deze plaatsen als uw zorgbehoevende ouders heeft of de mantelzorg voor uw kind op u genomen. Dat kan het geval zijn bij een licht verstandelijke beperking, gedragsstoornis of andere ziekte. Plaatsing is alleen mogelijk in uw tuin of buiten de bebouwde kom op uw eigen terrein. Ook is het mogelijk om een zorgchalet bij uw ouders in de tuin te plaatsen waarbij u intrek neemt in het ouderlijk huis. Een mantelzorgwoning is bewoonbaar voor maximaal twee personen, waarbij tenminste een van de twee bewoners mantelzorg ontvangt of verleent. Beëindigt de mantelzorg, dan dient u deze te ontmantelen.

Voorwaarden mantelzorgwoning en Chaletbouw Wernsen

Voorwaarden mantelzorgwoningHoewel er dus nog wel een paar voorwaarden voor een mantelzorgwoning van toepassing zijn, zijn de regels sinds 2014 een stuk soepeler geworden. U hoeft bijvoorbeeld geen vergunning meer aan te vragen, uitzonderingen zoals monumentale panden daargelaten. U hoeft enkel de gemeente te verwittigen. U kunt al het regelwerk ook aan ons uitbesteden, dan zorgen wij dat aan alle voorwaarden wordt voldaan

Plaatsing mantelzorgwoning

Zodra wij mantelzorgwoning hebben gebouwd, kunnen wij overgaan tot plaatsing. Bij een turn-key oplevering kunnen uw ouders na plaatsing direct intrekken (of vice versa) omdat zowel het in- als exterieur wordt opgeleverd. Heeft u gekozen voor een casco-oplevering, dan hebben wij alleen het exterieur verzorgd. Dan moet u zelf nog aan de slag met het interieur. Onze meeste klanten kiezen voor de optie waarbij ze alleen hun meubels en inventaris van de oude woning meenemen naar de mantelzorgwoning.

Onderscheidende waarde Chaletbouw Wernsen

Bij Chaletbouw Wernsen staan uw wensen als onze klant centraal. We verlenen een hoge klantenservice, denken met u mee en regelen alles voor u. Uiteraard kunt u rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor onze onderhoudsvrije chalets van de hoogste kwaliteit. Lees onze referenties voor de ervaringen van onze klanten.

Offerte aanvragen

U bent overtuigd van Chaletbouw Wernsen en wilt een offerte aanvragen? Dit kunt u eenvoudig online via onze website doen. Vul het formulier zo volledig mogelijk in, dan kunnen wij u een offerte op maat sturen.

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw