Dat het percentage ouderen de komende jaren alleen maar zal toenemen, is bekend. Wat precies de cijfers zijn, zette ActiZ (actiecentrum wonen-zorg) in 2018 al op rij: het aantal ouderen zal in 2040 stijgen tot 4,7 miljoen, dus ruim 2,4 miljoen meer dan in 2017. Daarbij opgeteld zullen veel van deze ouderen alleenstaand zijn en niet allemaal naar een zorgcentrum willen of kunnen. Zulke ontwikkelingen hebben niet alleen gevolgen voor de inrichting van de zorgverlening aan ouderen, maar ook voor onze visie op wonen.

Zelfstandig wonen

Voorheen was het aantal variaties in woonaanbod voor ouderen vrijwel nihil; of je bleef zo zolang mogelijk wonen in je eigen woning of je ging naar een bejaarden- of verzorgingshuis als thuiswonen niet meer lukte of extra zorg nodig was. Nu zijn daar allerlei variaties bij gekomen. Want de oudere van nu hecht wel veel waarde aan zijn zelfstandigheid, privacy en veiligheid, maar zoekt ook graag gezelschap op.

Andere woonvormen voor ouderen

Nieuwe, andere manieren van wonen worden dan ook ontplooid om hierin te voorzien ; zoals woongroepen en hofjes waar meerdere generaties samenwonen en elkaar waar nodig helpen, en bijvoorbeeld ‘thuishuizen’ waar ouderen een eigen woning hebben, maar allerlei gezamenlijke voorzieningen delen.

Mantelzorg aan huis

Nog een aspect van het nieuwe wonen voor ouderen betreft de zorg van familie in de buurt. Generaties terug was het gebruikelijk dat opa of oma in huis werd genomen, liefdevol werd verzorgd en gewoon met het gezin meedraaide. En tegenwoordig zijn er vele families die dit graag zouden willen doen, maar niet de ruimte in huis hebben. Of beide partijen zien er tegenop om hun vrijheid en privacy op te geven.

Daarom is het een goede ontwikkeling dat gemeentes het mogelijk maken mantelzorgwoningen bij een eigen woning te plaatsen. Zo behoudt ieder zijn bewegingsvrijheid, maar is toch bij elkaar in de buurt voor de nodige zorg. Een zorgchalet van Chaletbouw Wernsen biedt het beste van twee werelden. Voor u als mantelzorger én voor degene die uw liefdevolle zorg zo nodig heeft. De laatste hoeft niet te vrezen voor een verhuizing naar een zorgcentrum. En u kunt hem of haar in de vertrouwde omgeving zorg bieden, terwijl u heel dichtbij en toch apart uw eigen woongenot kunt vormgeven. Chaletbouw Wernsen maakt dit voor u waar. Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw