Op dit moment kunt u geen subsidie voor een mantelzorgwoning aanvragen. Wel heeft de overheid op 1 november 2014 ervoor gezorgd dat u een mantelzorgwoning vergunningsvrij kunt bouwen, op enkele uitzonderingen na zoals monumentale panden. Ook voor deze panden geldt dat de nieuwe regels veel soepeler zijn met betrekking tot het bestemmingsplan van uw grond als het gaat om een zorgchalet. U kunt de bouw en plaatsing van uw mantelzorgwoning met een gerust hart aan Chaletbouw Wernsen uitbesteden: wij zijn op de hoogte van alle regels en als u een vergunning nodig heeft voor de bouw van een mantelzorgwoning dan regelen wij dit eveneens voor u.

Zonder subsidie mantelzorgwoning toch goedkoper uit

Hoewel u (nog) geen subsidie op een mantelzorgwoning krijgt, is een zorgchalet wel een voordelige keuze. Dat komt omdat wonen in een zorginstelling in de meeste gevallen duurder is. De aanschaf van een mantelzorgwoning is in eerste instantie misschien een investering, op de lange termijn bent u goedkoper uit. Dat komt door het maandelijkse bedrag dat zorginstellingen vragen als eigen bijdrage bij opname. Hoe langer u verblijft in de zorginstelling, hoe hoger de eigen bijdrage wordt. Via de website van het CAK kunt u berekenen wat uw eigen bijdrage wordt.

Kwaliteit van leven met een mantelzorgwoning

Naast het financiële voordeel dat u bij de aanschaf van een mantelzorgwoning heeft, heeft een mantelzorgwoning ook een positief effect op de kwaliteit van leven. Dat geldt zowel voor de mantelzorger als degene die de zorg ontvangt. De zorgvrager kan immers langer in een vertrouwde omgeving wonen. De mantelzorger wordt geholpen omdat deze de zorg dichtbij huis kan verlenen in een woning die volledig is toegespitst op het leveren van zorg. Een zorgchalet wordt namelijk in de tuin geplaatst van de mantelzorger of van de zorgvrager.

Aanbod mantelzorgwoningen

Chaletbouw Wernsen heeft een divers aanbod mantelzorgwoningen in verschillende prijsklassen. U kunt kiezen uit verschillende types mantelzorgwoningen. Bekijk het aanbod op onze website. Heeft u al een favoriet, dan kunt u ook direct een offerte aanvragen. Benieuwd hoe een mantelzorgwoning er in de tuin uitziet? Bekijk recente projecten die Chaletbouw Wernsen heeft gerealiseerd.

Subsidie Mantelzorgwoning

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw