mantelzorg kindU heeft de mantelzorg voor uw kind op u genomen, bijvoorbeeld omdat uw kind een licht verstandelijke beperking, gedragsstoornis of andere ziekte heeft, die zelfstandig wonen bemoeilijkt. In dit geval is een luxe mantelzorgwoning in uw achtertuin wellicht een praktische oplossing voor u allebei. Als uw zoon of dochter dan oud genoeg is, kan uw kind zijn intrek in de mantelzorgwoning nemen. Heeft u hierin interesse, dan kan Mantelzorg Wernsen dit voor u regelen.

Mantelzorg kind uitvoeren

Met een mantelzorgwoning kunt u de mantelzorg voor uw kind blijven uitvoeren, terwijl u uw kind wel zelfstandig kunt laten wonen als deze wens bestaat. Het grote voordeel hiervan is dat u beiden een zelfstandig leven kunt leiden, terwijl u als mantelzorger de zorg kunt blijven bieden op het moment dat dat nodig is. Bovendien scheelt het u reistijd en heeft uw kind enkel bekenden om zich heen. Het is dus voor iedereen een win-win situatie.

Een mantelzorgwoning plaatsen: mag dat zomaar?

Het antwoord is ja, mits u aan een aantal regels voldoet. U heeft geen vergunning (meer) nodig. Wel dient u ervoor te zorgen dat de zorgwoning op uw eigen terrein staat. Afhankelijk van de grootte van uw terrein, geldt er ook een maximale grootte voor het mantelzorgchalet. Let op: hierop geldt een uitzondering. Heeft u nu een garage in uw tuin, dan mag u deze ook ombouwen tot mantelzorgchalet. De woning is door maximaal twee personen te bewonen, bijvoorbeeld uw kind en partner. De leefruimte geldt alleen voor de begane grond. Eindigt de mantelzorg, dan moet de mantelzorgwoning ontmanteld worden. Dat betekent dat u de keuken en de badkamer dient te verwijderen.

Mogelijkheden mantelzorgwoning

Nu de regels duidelijk zijn, komt het leuke deel: welke voorzieningen kiest u allemaal? U kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk: een mantelzorgwoning met een sauna? Een woning met een inloopdouche of toch jacuzzi? Openslaande tuindeuren? Kunststof kozijnen voorzien van HR++glas? Neem contact met ons op en samen bespreken we uw wensen. U heeft de keuze uit diverse modellen in verschillende grootte. Vindt u lastig om een keuze te maken over de indeling? Kies dan voor onze turn-key oplossing. Zoals de naam al zegt, hoeft u van deze mantelzorgwoning enkel de sleutel om te draaien: wij zorgen voor de rest. De woning is ook direct bewoonbaar.

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw