Laat u een mantelzorgwoning in het buitengebied plaatsen, dan is er een uitzondering op de maximale oppervlakte. U kunt een mantelzorgwoning laten plaatsen op een perceel buiten de bebouwde kom, als er sprake is van een bijbehorend bouwwerk (zoals een mantelzorgwoning) dat u in zijn geheel of gedeeltelijk kunt verplaatsen. Daarbij mag de zorgwoning niet meer dan 100 vierkante meter bedragen.

Mantelzorgwoning buitengebied

Mantelzorgwoning buitengebied
Wanneer u uw mantelzorgwoning niet in een buitengebied plaats, dan gelden er andere regels. De meeste mensen plaatsen een zorgchalet namelijk in de tuin. In dat geval zijn de volgende regels voor u van toepassing: heeft u een perceel van 100 vierkante meter of kleiner, dan mag de mantelzorgwoning maximaal 50 procent van het bebouwingsgebied bedragen. Bedraagt het bebouwingsgebied tussen de 100 en 300 vierkante meter, dan mag het zorgchalet een grootte hebben van 50 vierkante meter plus een vijfde van het deel dat groter is dan de 100 vierkante meter. Tot slot, als u een bebouwingsgebied heeft van meer dan 300 vierkante meter of meer, dan kunt u een mantelzorgwoning laten plaatsen van maximaal 150 vierkante meter.

(bron: http://www.sumrin.nl/actueel/15-sociaal-zekerheidsrecht/27-mantelzorgwoning-vanaf-1-november-vergunningvrij)

Inrichting mantelzorgwoning

U kunt bij Chaletbouw Wernsen een mantelzorgwoning geheel naar eigen smaak en wens op maat door ons laten maken. Op die manier voelt de persoon die uw liefdevolle verzorging nodig heeft zich ook echt thuis. Tevens staan wij voor u klaar met gedegen advies rondom de inrichting die geheel naar persoonlijke wens kan worden uitgevoerd en volledig gericht is op de mobiliteit van de hoofdbewoner van de mantelzorgwoning. U kunt bij Chaletbouw Wernsen terecht voor mantelzorgwoningen die kant-en-klaar worden afgeleverd (turn-key) of chalets waarvan u zelf de inrichting regelt (casco).

Mantelzorgwoning kopen?

Chaletbouw Wernsen is dankzij de jarenlange kennis en ervaring dé betrouwbare partij die naar u luistert en heel flexibel kan inspelen op alle woonwensen. Naast een advies op maat, nemen wij al uw zorgen wat betreft de bouw van de mantelzorgwoning graag uit handen. Kortom, voor het kopen van een mantelzorgwoning bent u bij Chaletbouw Wernsen altijd aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een eerste vrijblijvende kennismaking of bekijk voorbeelden van mantelzorgwoning op onze website en doe inspiratie op.

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw