Krijgt u mantelzorg vergoed?Hoe zit het met uw mantelzorg vergoeding? Op dit moment zijn er nog geen specifieke vergoedingen rondom mantelzorg. Dit komt omdat er rondom de mantelzorg nog geen algemene vergoeding bestaat. Wél geven de meeste gemeentes verschillende opties en oplossingen zoals vergoedingen voor het reizen, parkeren, bijzondere bijstandsuitkeringen, extra kinderbijslag, tegemoetkomingen in zorgkosten en individuele bijzondere bijstand uitkeringen.

Mantelzorg vergoeding: de kosten voor u en de zorgverzekeraar

Voor het verkrijgen van mantelzorg vergoeding is het belangrijk om uw zorgverzekering te raadplegen. Er zijn namelijk een aantal zorgverzekeraars die mogelijkheden bieden voor personen die mantelzorg verlenen. Er zijn verschillende verzekeringen en vergoedingen voor de mantelzorg. Hierbij moet u denken aan basis- en aanvullende verzekeringen, maar ook recht op bepaalde cursussen en ergotherapie.

Dichter bij elkaar wonen

Mantelzorg Wernsen biedt diverse mantelzorgwoningen aan zodat u dichter bij de zorgvrager kunt wonen. Een mantelzorgwoning kunt u tegenwoordig vergunningsvrij op uw eigen terrein (meestal wordt een mantelzorgwoning in de tuin geplaatst) plaatsen of in de tuin van de zorgvrager. Er mogen maximaal twee personen in de mantelzorgwoning wonen, waarvan één persoon de zorgvrager of -verlener moet zijn. Bekijk alle eisen die gepaard gaan met het plaatsen van een mantelzorgwoning.

mantelzorg vergoeding

Voordelen mantelzorgwoning

Er zitten veel voordelen aan een mantelzorgwoning. Nu u dichter bij de zorgvrager of – aanbieder woont, kunt u bijspringen wanneer dat nodig is. Ook is er altijd iemand in de buurt, heeft u meer zicht op uw naaste en geeft u uw ouders de kans om langer “zelfstandig” te wonen wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Mantelzorgwoning van Chaletbouw Wernsen

Bij Chaletbouw Wernsen krijgt u altijd een chalet op maat. Daarbij kunt u de woning inrichten zoals u wilt. Sommige mantelzorgwoningen kunnen bijvoorbeeld ook zeer goed gebruikt worden als kantoor aan huis. De opties en uitvoeringen die u kiest, bepalen de prijs die u per mantelzorgwoning betaalt. Inspiratie opdoen? Bekijk dan voorbeelden van mantelzorgwoningen. Benieuwd wat anderen te zeggen hebben over Chaletbouw Wernsen? Lees de referenties.

Gaat het om een spoedgeval? Een aantal mantelzorgwoningen kunnen wij direct leveren zoals ons voorraad-model. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze woning.

Contact met Wernsen Chaletbouw


Bij Chaletbouw Wernsen is vrijblijvend ook echt vrijblijvend! Kom daarom gerust naar ons toe met uw vragen over het kopen van een mantelzorgwoning. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0341 - 773 173 of maak gebruik van ons contactformulier.

Bezoekadres
Koningsbergenweg 19
3771 NS Barneveld
Routebeschrijving

Neem contact met ons op

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw