De eisen voor een mantelzorgwoning zijn een stuk soepeler geworden, nu er geen bouwvergunning meer nodig is. U hoeft enkel de gemeente in te lichten als u een mantelzorgwoning plaatst. Er zijn nog wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij de plaatsing van een zorgchalet.

Eisen mantelzorgwoning

Diverse eisen mantelzorgwoning

Er gelden diverse eisen voor een mantelzorgwoning als u deze wilt plaatsen. Zo mag de woning alleen in de tuin (op het eigen terrein) van de zorgvrager of zorgaanbieder geplaatst worden. Er geldt een maximale oppervlakte die afhankelijk is van de oppervlakte van uw eigen terrein. Een uitzondering hierop is als u een garage op uw grond heeft staan die u om wilt bouwen tot een zorgchalet. Er kunnen tevens maximaal twee personen in de woning wonen, waarbij een van de twee personen mantelzorg ontvangt of verleent. Bij beëindiging van de mantelzorg, moet het zorgchalet ontmanteld worden. Hiervoor moet u de badkamer en de keuken verwijderen.

Voordelen Chaletbouw Wernsen

Naast de eisen voor een mantelzorgwoning, profiteert u van verschillende voordelen als u ervoor kiest Chaletbouw Wernsen in te schakelen voor het realiseren van de woning. Welke zijn dit? We zetten ze voor u op een rij:

  • Bij Chaletbouw Wernsen krijgt u een zorgchalet op maat.
  • Wij hebben een uitgebreid aanbod mantelzorgwoningen.
  • We ontzorgen u compleet. U kunt zich op de mantelzorg, wij regelen de rest.
  • Aan de hand van uw wensen bepalen we het ontwerp: kiest u een romantisch of een modern ontwerp? Wilt u een rechthoekige vorm of een L-vorm? Kiest u hout voor uw gevel of kunststof? Wilt u luxe of houdt u het zorgchalet relatief sober
  • U kunt kiezen tussen turn-key of casco: bij turn-key hoeft u letterlijk alleen nog maar de sleutel om te draaien. Wij regelen dus ook het interieur van de mantelzorgwoning. Bij een casco oplevering, verzorgen wij enkel het exterieur.
  • Wij denken graag met u mee.
  • U bent verzekerd van een hoge service.

Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Contact met Wernsen Chaletbouw


In of vanuit een zorgchalet op maat kunt u uw zorgvragende ouders het beste bieden. Zij houden hun privacy en u bent in de buurt als het nodig is. In die zorg is Chaletbouw Wernsen uw betrokken partner. Wij houden van korte lijntjes. Nadat u uw wensen aan ons kenbaar hebt gemaakt, bouwen wij uw zorgchalet op maat en plaatsen dat op locatie. We adviseren u en regelen de papierwinkel die bij de bouw hoort. Uw zorg is de mantelzorg!

Bekijk onze mantelzorgwoningen

© 2020 - Alle rechten voorbehouden - Wernsen Chaletbouw